GIVEAWAY TERKINI (klik Banner untuk join)

GIVEAWAY TERKINI (klik banner untuk join)

Wednesday, July 17, 2013

2nd GiveAway by Cartieca Story



Bercakap pasal mimpi..mimpi dalam tidur adalah khayalan, mimpi dalam jaga adalah impian.
Setiap orang ada impian, impian jangka masa pendek, jangka masa panjang.
Yang membezakan every individual, ialah usaha.
Sikit usaha, sikit yang kita dapat. Banyak usaha insyaAllah banyak hasilnya.
Apa yang kita nak kecapi perlu ada plan. Plan dari A to Z. And jangan lupa untuk plan alternatif.

I love ambitious people, saya suka tengok orang berjaya and saya akan cuba untuk cari kisah lampau mereka. Mustahil mereka berjaya dalam sekelip mata kan..

Apapun impian kita, kita perlu ada kick-start. Kalau kita tak mulakan, cuma berkhayal, berangan-angan, tak kan ke mana.. So start building your dreams. Cuba tanya dalam diri, apa minat kita sebenarnya.
Kalau bisnes contohnya, start buat jualan kecik2..
Sikit2 lama2 jadi bukit kan..

Last but not least, Doa, Usaha, and Tawakal.. :)

(ni dah jadi mcm bg pandangan sendiri eah? T__T takpe la eh..)

Tamat: 20 July 2013

2 comments:

cart kartika said...

salam.. ika ucap terima kasih byk2 sudi join GA ika yg xsberapa ni.. gudluck dear.. nanti follow up top referral nnti ye. rajin2 la promote entry ni:)

cart kartika said...

TAHNIAH!! senarai pemenang 2nd GiveAway by Cartieca telah diumumkan =)

http://cartiecacloset.blogspot.com/2013/07/tahniah-senarai-pemenang-2nd-giveaway.html