GIVEAWAY TERKINI (klik Banner untuk join)

GIVEAWAY TERKINI (klik banner untuk join)

Saturday, October 26, 2013

SAY NO TO PARABEN (Share and win RM100.00 cash)


'SAY NO TO PARABEN

Uolls taw tak Paraben ni ape? Haa... Meh nak educate sikit sal Paraben ni. Paraben ialah sejenis bahan kimia yang terdapat dalam lebih 90% jenis kosmetik dalam dunia. 90% tu banyak kan? Ia adalah kelompok bahan kimia yang digunakan sebagai pengawet dalam lotion, conditioner, shampo, deodorant bahkan bahan makanan dan minuman. Bahan ini terdaftar pada label, dengan nama antara lain; methylparaben, butylparaben, ethylparaben, benzylparaben, isobutylparaben, dan propylparaben. Uolls selame ni mekap mekap muka dah jadi macam coloring book tu penah sedar tak tentang bahaya Paraben ni pada tubuh badan korang? 


Bahan kimia Paraben ni memang tak boleh terhapus dalam sistem badan manusia. Ia kekal dalam badan and lama-lama boleh menyebabkan kanser. Antara produk yang merbahaya dekali and paling cepat masuk tubuh badan kita ialah LIPSTIK. Uolls g tonyoh kat mulut bebanyak then bila tiba waktu makan semua warna kat mulut kita makan skali. Pas makan tonyoh balik. Sangat tragis bila kita "membunuh diri" kita sendiri bukan? Sebab tu GT advise untuk para ibu gadis-gadis and wanita semua kat luar sana...bila membeli kosmetik tu tolonglah check dulu kandungan or ingredients bahan kosmetik anda dulu. Please be alert...


So now jom kite start tuka semua make-up and skin care kite pade semua barang organik yang lagi berkualiti and tak bahaya pada kesihatan untuk long term. Mahal its not the issue i guess... Because rather than uolls spend money for a "rubbish" and dangerous things, better if you choose something healthier. At least in future uolls no need to spend much money for medical expenses.





Untuk kaum ibu bapa jugak, sila berjaga-jaga bila membeli barangan baby. Bukan barang kosmetik orang dah besar je contains Paraben, barang baby pon ade maaa... I have a lil' survey before, and one of my fav baby product almost all adeParaben. Then i got no other choice. Semua tuka!!!  >.<


Sekarang ni GT pakai product make-up dari Cosway. Im prefered LV. Sebab product ni kualiti tinggi, affordable, and they have mention earlier "no paraben" inside. That makes me felt secure lah. Sekarang muka pon tak pucat if im not wearing any make-up on my face. Thats the different between product yang ada paraben or tidak. Lepas balik kerja ni cepat-cepat balik cuci muka uolls yg mekap sekilo tu then tengok sendiri. 

Klik SINI untuk join

Tamat: November

No comments: