GIVEAWAY TERKINI (klik Banner untuk join)

GIVEAWAY TERKINI (klik banner untuk join)

Monday, September 30, 2013

GiveAway Contest : Mari Klik Link dan Menang Topup Hidayat Stories

 [klik pada GAMBAR/BANNER untuk join]

Tamat: 30 September 2013

3000 SLE Supporters Giveaway


Assalamualaikum.


[klik pada GAMBAR/BANNER untuk join]

klik banner untuk join


Senarai hadiah:
Cash RM100 x 1, doodle ART button badge x 10, DuniaShida button badge x 3, perfume x 2, photo canvas (art kufi) x 3, photo canvas (typography canvas) x 3, Novel x 5, tudung bawal x 3, beauty tool x 1, bookmark limited edition x 15, pin ribbon x 2, topup RM10 x 8, topup RM5 x 5

3000 SLE Supporters Giveaway dianjurkan oleh DayangDeno dan disponsor oleh DayangDeno, NazrinaHussin, DuniaShida, Canvas D'Arte, Hawadah, Mojat, DyshaSahhir, MamaDarwiish, AkuMira, Pinkizluv, NadiaDiana, Cahaya Jannah, AdamFaiz, AisyaLieza, Nasuha, CikkMira

Tamat 24 Oct 2013, 12malam

Mini Giveaway by Nasya Farhana and Friends


[klik pada GAMBAR/BANNER untuk join]

The Longest Giveaway Ever by Ain


[klik pada GAMBAR/BANNER untuk join]

Kata2 semangat untuk adik Ain menghadapi UPSR:

Apa ye nak pesan untuk adik Ain ni.. hmm

Untuk apa2 exam pun, kita biar study smart tau. Study hard pun boleh, tapi biar lebih smart.. UPSR menentukan kita akan dapat sekolah apa untuk menengah. Kalau dapat SPB, MRSM or sekolah cluster memang beruntung sangat2. Bukan sebab nak bangga kita dapat masuk sekolah top2, tapi sebab environment dia lain sangat2 dengan sekolah harian biasa.

Once masuk sekolah asrama, time management lebih terurus. Kita pun memang takkan layan blog2 ni semua, memang tak ada masa, tak terfikir pun nak blogging bila kawan2 lain semua struggle untuk PMR, SPM. Trust me, bila kita surround diri kita dengan pelajar2 yang rajin, bertungkus lumus, kita takkan rasa senang nak duduk diam, enjoy sana sini. Instead, kita akan sama2 ulang kaji, buat latihan banyak2 salah satu sebab nak challenge diri sendiri punya keupayaan, nak tengok sejauh mana diri kita ni boleh pergi. Nak defeat other students pun ye juga.. Sekolah asrama ni ada waktu belajar sendiri (prep time), waktu riadah, lunch, dinner semua ada masa. Jadi time kita balance between study, makan, tidur and riadah..

Tips2 untuk exam:

1. Buat latihan selalu. Ini penting, supaya kita belajar buat salah dan betulkan. Bila buat latiihan, jangan tengok jawapan. Try buat dulu, tanya orang yang tahu bila taktahu buat.

2. Focus more on subject yang kita rasa susah nak score selama ni. Banyakkan latihan.

3. Amik kelas tambahan/tuisyen kalau boleh.. Sebab kat tuisyen, tak banyak student. Jadi kita nak tanya pun mudah, dan tak malu2 bagi yang pemalu.. hehe. On that time, tanya je semua apa yang tak faham. Jangan malu nak tanya.

4. Akak dulu paling in love with math. Tak tahu kenapa. Sebab math ni cuma kena tahu formula je. U know the formula, u can do it. So, get to know how the formula solves the problem.

5. Buat latihan soalan2 tahun lepas. Haa ini memang patut buat. Sebab ada kebarangkalian untuk soalan yang sama keluar. Soalan2 exam kebanyakannya lebih kurang sama cuma dia tukar 'subject' macam tu je.. Tukar sikit2.. Jadi banyakkan latihan soalan2 tahun lepas..

emmm kalau ada lagi nanti akak tambah lagi ok..

Sorry panjang sangat!! hahah..

Wang Tunai RM5000 untuk Blogger

Wang Tunai RM5000 untuk Blogger
 [klik pada GAMBAR/BANNER untuk join]
Tamat: sehingga RM5000 habis diagihkan

Segmen gambar saya di illustration doodle oleh Alya Balqis Studio


Tag:

Tamat: 20 peserta