GIVEAWAY TERKINI (klik Banner untuk join)

GIVEAWAY TERKINI (klik banner untuk join)

Monday, October 28, 2013

2nd Giveaway By Nuranis Amar

[klik pada GAMBAR/BANNER untuk join]

GIVEAWAY CAMBODIA BY fyapelangi.com

[klik pada GAMBAR/BANNER untuk join]

Simple Giveaway By Ain Rahman



Assalamualaikum.


Assalamualaikum.

[klik pada GAMBAR/BANNER untuk join]

Klik untuk lihat senarai hadiah gempak --> SENARAI HADIAH

Nickname :  
Alamat : 
Emel :
Tarikh Lahir : 
Jenis rangkaian prabayar yang digunakan : 
Link share fanpage : 
Bukti download timeline : 
Tag : 

HAPPY BLOGGING ! :)

Saturday, October 26, 2013

Segmen Topup Random 5 Jam

Mini Giveaway #2 By Nabila Medan


CLICK BANNER!!

Segmen Saya Nak Bookmark/Brooch

Mini Giveaway By Nabila Medan


CLICK BANNER!!

Giveaway Nando’s by Airis Arissa

Klik Banner Untuk Joint

Segmen 1Minggu Blog Budak Perempuan Merapu Merepek


Tag:

Tamat: 29 October 2013

SEGMEN KEYCHAIN BY FQAAKMAL

SAY NO TO PARABEN (Share and win RM100.00 cash)


'SAY NO TO PARABEN

Uolls taw tak Paraben ni ape? Haa... Meh nak educate sikit sal Paraben ni. Paraben ialah sejenis bahan kimia yang terdapat dalam lebih 90% jenis kosmetik dalam dunia. 90% tu banyak kan? Ia adalah kelompok bahan kimia yang digunakan sebagai pengawet dalam lotion, conditioner, shampo, deodorant bahkan bahan makanan dan minuman. Bahan ini terdaftar pada label, dengan nama antara lain; methylparaben, butylparaben, ethylparaben, benzylparaben, isobutylparaben, dan propylparaben. Uolls selame ni mekap mekap muka dah jadi macam coloring book tu penah sedar tak tentang bahaya Paraben ni pada tubuh badan korang? 


Bahan kimia Paraben ni memang tak boleh terhapus dalam sistem badan manusia. Ia kekal dalam badan and lama-lama boleh menyebabkan kanser. Antara produk yang merbahaya dekali and paling cepat masuk tubuh badan kita ialah LIPSTIK. Uolls g tonyoh kat mulut bebanyak then bila tiba waktu makan semua warna kat mulut kita makan skali. Pas makan tonyoh balik. Sangat tragis bila kita "membunuh diri" kita sendiri bukan? Sebab tu GT advise untuk para ibu gadis-gadis and wanita semua kat luar sana...bila membeli kosmetik tu tolonglah check dulu kandungan or ingredients bahan kosmetik anda dulu. Please be alert...


So now jom kite start tuka semua make-up and skin care kite pade semua barang organik yang lagi berkualiti and tak bahaya pada kesihatan untuk long term. Mahal its not the issue i guess... Because rather than uolls spend money for a "rubbish" and dangerous things, better if you choose something healthier. At least in future uolls no need to spend much money for medical expenses.





Untuk kaum ibu bapa jugak, sila berjaga-jaga bila membeli barangan baby. Bukan barang kosmetik orang dah besar je contains Paraben, barang baby pon ade maaa... I have a lil' survey before, and one of my fav baby product almost all adeParaben. Then i got no other choice. Semua tuka!!!  >.<


Sekarang ni GT pakai product make-up dari Cosway. Im prefered LV. Sebab product ni kualiti tinggi, affordable, and they have mention earlier "no paraben" inside. That makes me felt secure lah. Sekarang muka pon tak pucat if im not wearing any make-up on my face. Thats the different between product yang ada paraben or tidak. Lepas balik kerja ni cepat-cepat balik cuci muka uolls yg mekap sekilo tu then tengok sendiri. 

Klik SINI untuk join

Tamat: November

Shaklee Wardrobe : Giveaway

Orini Craft Simple Giveaway

Orini Craft Simple Giveaway

Segmen: Songs and You by Tiha


2 lagu kegemaran:
1. Something About The Way You Look Tonight - Elton John
2. Everything I Do, I Do It For You - Bryan Adams

Gambar penyanyi:

Elton John




Bryan Adams

Kenapa suka lagu ni?
sebab saya suka lagu2 lama.. and vokal kedua2 penyanyi ni sedap..

Tamat: 1 November 2013

Key Chain Giveaway by Ikhwan Yusuff

Twenty Days GA By Syiera Firdaus


Tag:

my first GA - fsr


Tamat: 31 October 2013

1st Giveaway by Miss Fluffy


Tamat: 27 October 2013

October 2013 Blog Giveaway

Giveaway 'Convocation' Sunsweetz ~OCTOBER 2013

Mini Special Giveaway by Ain

SAYA NAK HADIAH DARI BELLA'S BEAUTY HOUSE

SABUN SUSU BERAS COLLAGEN



Kelebihan Sabun Susu Beras Collagen:

- Membuatkan kulit muka anda lebih cerah, lembut dan tegang.
- Menanggalkan semua kotoran, minyak, dan sel kulit mati.
- Memudarkan dan menghilangkan parut jerawat dan jeragat.
- Menanggalkan kesan solekan dengan efektif.

JIka digunakan sebagai sabun mandi pula, ia membantu:-
- Menanggalkan bintik hitam atau kesan hitam di ketiak, siku dan peha anda.
- Sesuai utk semua jenis kulit termasuk kulit bermasalah
- Memberi kesan kesegaran sepanjang hari.
- Badan anda tidak akan melekit walaupun ketika atau slps berpeluh
- Boleh menghilangkan bau badan.

Cara-cara menggunakannya:-
- Gunakan sebagai pencuci muka dan badan setiap hari.
- Urut dan gosok secara perlahan di bahagian muka dan badan selama 2-3 minit
- Ini bertujuan supaya vitamin dan mineral dapat meresap di dalam kulit


BEDAK THANAKHA



Kelebihan Bedak Thanakha:

- Mengecut dan menghapuskan jerawat.
- Melindungi dari sinar uv matahari (sapuan nipis as a foundation) juga mengurangi tanda-tanda penuaan awal seperti kedutan halus dan jeragat
- Melicinkan kulit muka.
- Memberi kesegaran pada kulit.
- Mengurangkan kadar pengeluaran minyak / sebum pada kulit.
- Menanggalkan sel kulit mati.
- Ia membantu sejukkan kulit.
- Membersih & menengang wajah.
- Sesuai untuk kanak-kanak dan bayi 1tahun keatas.
- Sesuai untuk semua lapisan umur.
- Menghilangkan ruam-ruam badan.
- Boleh digunakan dimuka dan badan.
- Menghilangkan gatal-gatal badan.
 - Lembutkan kulit dan menghaluskan.
- Cerahkan kulit.
- Hilangkan jeragat.
 - Menyejukkan dan mengurangkan minyak di kulit muka.
- Boleh dijadikan sebagai bedak sejuk dan foundation.
 - Selesaikan masalah kulit bukan sahaja di muka tapi boleh digunakan satu badan. 



ANTARA TESTIMONI PELANGGAN


JOM JOIN GIVEAWAY DARI BELLA'S BEAUTY HOUSE




SYARAT-SYARAT PENYERTAAN:
  1. - Follow Google+ blog ni.. (kat sidebar)
  2. - Like Facebook Page Bella's Beauty House (kat sidebar)
  3. - Buat satu entry yang bertajuk "SAYA NAK HADIAH DARI BELLA'S BEAUTY HOUSE"
  4. Copy entry di SABUN SUSU BERAS DAN BEDAK THANAKHA MURAH (copy semua gambar) dan jadikan sebagai isi entry SAYA NAK HADIAH DARI BELLA'S BEAUTY HOUSE tadi.
  5. - Letak kan syarat-syarat pernyertaan di dalam entry tersebut dan link kan ke entry ini.
  6. - Tinggalkan link entry anda di bahagian komen entry ini.
  7. - Pemenang akan dipilih melalui cabutan bertuah.
  8. - Tarikh tutup penyertaan adalah pada 31 Oktober 2013
  9. - Hadiah merupakan 2pcs SABUN SUSU BERAS COLLAGEN dan 1 BEDAK THANAKHA.

Tuesday, October 22, 2013

Running Man & Me





Dengan lafas Basmallah,
saya menyertai Giveaway pertama Aefa.

Syarat-syarat Penyertaan

Bermastautin di Malaysia

Buat satu ENTRY bertajuk "Running Man & Me

Letak banner GA dalam entry dan link kan ke blog ini

Like FB Pages Aefa

Letakkan URL entry diruangan yang disediakan

# DONE #

GA Oktober 2013 Nurul Yui

Monday, October 21, 2013

Segmen 12 Jam Bloglist #5 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan November dan Disember 2013 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 21 Oktober 2013, iaitu tepat jam 11.30 pagi sehingga 11.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #5 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

15 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Sunday, October 20, 2013

PROGRAM VAKSINASI - HPV UNTUK WANITA

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua orang ! 


Apa itu Program Vaksinasi  HPV ? haa! Program Vaksinasi HPV ( PVHPV) adalah satu program yang diusahakan oleh Lembaga Penduduk dan Pembangunan Keluarga Negara  (LPPKN) dan di bawah naungan Kementerian Pembangunan Wanita Keluarga dan Masyarakat(KPWKM). 





Objektif utama program vaksin ini adalah untuk mengurangkan beban penyakit sebagai penyebab Kanser pangkal rahim selama 20 tahun yang akan datang.



Matlamat utama vaksin ini adalah : 

• memberi vaksin HPV kepada semua perempuan yg lahir dalam tahun 1993 hingga 1995 yang tergolong dalam "kumpulan sasaran"

• Untuk melindungi wanita Malaysia dari risiko jangkitan HPV

• Untuk mengurangkan risiko kanser pangkal rahim di kalangan wanita di Malaysia.



korang tau tak yang kanser pangkal rahim ni berbahaya buat kaum wanita kat luar sana? jadi di bawah inisiatif kerajaan, dari 2 Oktober hingga 16 November LPPKN akan pergi ke universiti-universiti terpilih di Lembah Klang, Sabah dan Sarawak untuk memberi vaksin percuma kepada korang yang bergelar perempuan ataupun wanita...kekeke....


untuk jelajah kali ni , LPPKN akan berada di Bukit Expo - UPM, pada 26th October 2013 dan program vaksinasi ini akan bermula pada 9 pagi sehingga 4 petang 




oh yer kepada mahasiswi universiti dan kolej semua ! ada benda yang menarik menanti buat korang semua !

Bagi mereka yang menyelesaikan semua tiga dos, mereka akan diberikan pas percuma ke konsert artis-artis tempatan yang terkenal yang dijadualkan pada 2 Mac 2014

Dan dalam masa terdekat ini , peserta dari setiap universiti atau kolej yang mendaftar untuk vaksin dalam kumpulan yang terdiri dari lima orang atau lebih akan layak untuk cabutan bertuah.



 Hadiah tersebut cukup lumayan ! hadiah dan destinasi outing korang akan ditaja sepenuhnya pada Girls Day Out dan dengar khabar tempat tersebut amat menghiburkan. 

jadi tunggu apa lagi ge-girl sekalian? bersihat sambil korang berpeluang menangi hadiah yang hebat ! 


Untuk maklumat lanjut mengenai LPPKN Program Vaksinasi HPV untuk Wanita serta maklumat mengenai lokasi roadshow, korang boleh layari http://facebook.com/PVHPV